Mondzorg

Eén op de drie Nederlanders let op het gebit van een ander en kijkt of het schoon en fris is. Bij Tandartsenpraktijk Vaerhorst helpen we u graag uw gebit optimaal te verzorgen en uw stralende glimlach te garanderen. Daarom bieden we u op deze pagina enkele handige tips en wijsheden aan over de zorg voor uw mond en gebit.  

Poetsen voor een stralende glimlach

Wilt u een stralende glimlach en een frisse adem? Poets dan twee keer per dag, minimaal twee minuten uw tanden en kiezen. Voor het beste resultaat poetst u de buitenkant, binnenkant en bovenkant van uw tanden en  kiezen, zowel aan de wangkant als aan de tongkant. Houd een vaste poetsvolgorde aan, dan weet u waar u al geweest bent.

Lekker zoet!

De suikers die fabrikanten aan frisdrankjes, snoep, koekjes en gebak toevoegen zijn vaak overbodig. Suikers worden omgezet in zuren en lossen het tandglazuur op. Daardoor krijgt u gaatjes. Eet dus niet teveel suikers en lees de labels op de verpakkingen van uw voedsel.Kies voedingsmiddelen en dranken met zo weinig mogelijk (toegevoegde) suikers.

Informatie folders

Wilt u uitgebreide informatie over een specifiek onderwerp zoals:aften, implantaten, kronen en bruggen, het melkgebit, etc, etc Bekijk de folders.    

Poets ook uw tandvlees

Gezond tandvlees zegt niet alleen iets over de gezondheid van uw tanden en kiezen, maar ook over de algehele gezondheid van uw lichaam. Besteed daarom ook aandacht aan uw tandvlees. Masseer het tijdens het poetsen zachtjes. Zo blijft het gezond en voorkomt u vervelende ontstekingen. De enzymen in bepaalde tandpasta’s helpen bovendien om uw tandvlees gezond te houden.

In alle hoekjes

Tussen uw tanden en kiezen kan zich tandplak ophopen. Gebruik daarom ook aanvullende reinigingsmiddelen, zoals flosdraad, tandenstokers, ragers en of een monddouche, zodat u ook in de moeilijk bereikbare hoekjes komt. Zo haalt u alle etensresten tussen uw tanden en kiezen weg. Doe dit minimaal één keer per dag of na iedere maaltijd, want de etensrestjes tussen uw tanden en kiezen kunnen de oorzaak zijn van een vervelende geur uit uw mond.

Voorkomen van tandletsel

Met uw tanden en kiezen kunt u niet voorzichtig genoeg zijn. Daarom is het aan te raden om eens te denken aan gebitsbescherming bij het sporten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de schade kan groot zijn. Ook tijdens de slaap moet u uitkijken wat er gebeurt met uw gebit. Ligt u bijvoorbeeld vaak te tandenknarsen, vraag dan aan uw tandarts wat hier tegen te doen is.

Alles wat u wilt weten over uw gebit

Op onze website geven we u enkele handige tips voor gebitsverzorging. Is dat niet genoeg? Wilt u echt alles weten over uw tanden en kiezen? Wilt u nog meer informatie over een gezonde verzorging? Ga dan naar http://www.allesoverhetgebit.nl.

Gevarieerd eten is goed voor uw tanden en kiezen

Variatie zorgt voor een gezonde mond. Eet dus niet elke dag hetzelfde. Bovendien bevat speeksel belangrijke bouwstenen voor uw tanden en kiezen. Dus kies gerechten waarop u lekker kunt kauwen. Voor een gezond gebit eet u 3 maaltijden per dag, 2 tussendoortjes (niet zoet) en zet u uw tanden en kiezen in 2 of 3 stukken fruit per dag. Dat is niet alleen lekker, uw tanden en kiezen blijven er ook gezond door.

Lekker gezond?

(Verse) sapjes zijn gezond. Maar vaak minder leuk voor uw gebit. In fruit zoals sinaasappel, appel, kiwi, citroen en grapefruit zitten veel zuren dat de glazuurlaag op uw tanden en kiezen aantast. Drink dus geen fruitsappen vlak voor of na (minimaal 1 uur) het tandenpoetsen. Drink (verse) sapjes met een rietje.

Onze twitter en facebook pagina’s: TwitterFacebook